Hoppa direkt till innehåll

Beddingestrand i startgroparna för fiberutbyggnad

Infrastrukturoperatören IP-Only miljardinvesterar i utbyggnaden av fiber runt om i landet. Nu har turen kommit till Beddingestrand i Trelleborgs kommun, där IP-Only genom sitt dotterbolag Svenska Fibernät gör en satsning för att bygga ut ett öppet och neutralt fibernät till villor, flerbostadshus och andra fastigheter.
Idag presenterade Ola Barthel, regionchef för IP-Only Stadsnät Syd, den planerade satsningen i Beddingestrand tillsammans med Gunilla Thysell och Peter Strub, två av de eldsjälar i den ideella gruppen Beddingefiber.se, som har tagit initiativet till att en fiberutbyggnad ska ske.
– Vi är väldigt glada att få ta del av framtidens digitala utbud, i kombination med en trygg och säker bredbandsutbyggnad, säger Gunilla Thysell
– Det känns bra att få vara med och sätta oss på den digitala kartan. Beddingestrands föreningsråd har genom gruppen Beddingefiber varit i gång med en kampanj för att få en fiberutbyggnad till stånd sedan förra våren och vi har fått väldigt bra respons från våra grannar här i Beddingestrand, säger Peter Strub.
– Beddingestrand kommer nu att få tillgång till höghastighetsbredband i världsklass, säger Ola Barthel, regionchef för IP-Only Stadsnät Syd.
IP-Only äger och driver idag ett nordiskt fiberstamnät och ett snabbt växande antal regionala nät. Med konceptet "Smart Fiberstad" har man skapat en modell för hela den fiberuppkopplade kommunen, från stad till landsbygd.
Från vänster (klicka på bilden för större format)
Bo Malmqvist, IP-Only
Peter Strub, Beddingestrands föreningsråd
Gunilla Thysell, Beddingefiber.se
Ola Barthel, Regionchef Syd IP-Only