Hoppa direkt till innehåll

Fiber till villa - så går det till

Utbyggnaden av nätet sker etappvis, ett område i taget, gata för gata. I god tid innan några anläggningsarbeten inleds så går vi ut med riktad information till fastighetsägarna.

Så installerar vi fiber i ditt hus

1) Information och beställning av fiberanslutning

Några veckor efter du fått det första informationsbrevet vill vi gärna berätta mer. Det gör vi vid ett möte i ditt område som hålls på kvällstid. Där kan du ställa alla frågor du har och även lämna in beställningsblanketten. Om du hellre vill kan du redan nu beställa anslutning genom att fylla i beställningsformuläret här på hemsidan eller skicka in blanketten. När du väl bestämt dig tar vi hand om all projektering, installation och aktivering.

2) Planering

Efter att du fått din beställningsbekräftelse hemskickad kontaktar våra erfarna installatörer dig för att diskutera var vi kan gräva ner fiberkabeln. Vi behöver inte gräva mer än en 20- 40 cm bred ränna för att lägga ner fibern. Självklart undviker vi i möjligaste mån plattor och asfalt. Vi dokumenterar alltid var fibern grävs ner. Det är viktigt för eventuella felsökningar och framtida grävningar.

3) Installation i huset

Vi sköter håltagning och tätning för att dra fiberkabeln genom husets yttervägg. Vi monterar fibermottagare och annat som behövs nära den plats där fibern dras in. Fibermottagaren behöver ett eluttag.

4) Aktivering

När hela installationen är klar och fibern fungerar ska du välja vilka tjänster du vill ha. Det görs enklast genom att ansluta en dator till fibermottagaren (proceduren finns beskriven i detalj i separat installationsguide).
Där kommer du automatiskt till en webbsida där du kan välja bredbandstjänster. Om det behövs skickar den leverantör du valt utrustning.

5) Betalning

Du betalar först när fibern har installerats och är klar att använda. Du kan välja att betala hela kostnaden på en gång mot faktura eller att dela upp betalningen över en längre tid. Mer information om detta finns på beställningsblanketten eller vid beställningsformuläret på hemsidan.